Login

Géén lid van het Biotech Systems Platform?
Klik hier voor meer informatie.
  Terug naar overzicht

AM Coatings uit Ede is een onderzoeks- en ontwikkelingsbedrijf dat zich expliciet richt op innovatieve ontwikkeling van duurzame antibacteriële coatings. De basis hiervoor is een, door AM Coatings ontwikkeld, antimicrobieel polymeer (AM). De ontwikkeling van AM is gebaseerd op het feit dat schadelijke micro-organismen, zoals bacteriën, schimmels en algen zich graag hechten op een oppervlakte om zichzelf te kunnen voortplanten. AM coatings is gepositioneerd als technologieleverancier aan de coatingproducent. Hiermee wil AM, via haar klanten, bijdragen aan de strijd tegen schadelijke bacteriën, schimmels en algen. Dit biedt voor AM coatings de mogelijkheid om haar focus op onderzoek en ontwikkeling te behouden. AM coatings heeft de ambitie om aan de hand van slimme innovatie te groeien richting de rol van mondiale speler op het gebied van antibacteriële coatings zonder biociden. Hiermee speelt AM Coatings een significante rol in het milieuvriendelijk maken van hygiëne bevorderende toepassing van coatings.

 

Voorbeelden

Wie bacteriën, algen en schimmels met gif bestrijdt, is op korte termijn succesvol. Maar willen we de strijd blijven winnen, dan moeten we slimmere oplossingen bedenken.

Van een voedselverpakking tot een badkamerplafond en van een bootwand tot een operatiekamer: bacteriën, schimmels en algen kunnen overal schade aanrichten. Wat te doen? Schoonmaken natuurlijk, maar ook slim zijn en voorkomen dat de microben zich kunnen nestelen. AMCoatings ontwikkelt intelligente oplossingen tegen microben: coatings die bacteriën op effectieve, maar ook duurzame, milieuvriendelijke manier onschadelijk maken. Waar conventionele coatings gebruik maken van biocides, giftige componenten, bestrijdt AMCoatings bacteriën door ze “lek te prikken”. Geen toxische oplossing dus, maar een mechanische.


Projecten van AM Coatings

logo am coatings groot

Contactgegevens

Kernhemseweg 2
Ede
Nederland
Tel: +31 318 659400
Contactpersoon: Hossein Mahmoud

http://www.amcoatings.com/