Login

Géén lid van het Biotech Systems Platform?
Klik hier voor meer informatie.
  Terug naar overzicht

Schoenmakers is een familiebedrijf dat zich al sinds 1959 specialiseert in het kweken van verscheidene soorten planten. Van origine bestond het assortiment uit bloemen, groenten en tuinplanten die in rolkassen opgekweekt en doorverkocht werden. Echter zijn vanaf 1979 de drie zonen steeds meer betrokken geraakt in het familiebedrijf, wat heeft geleid tot de specialisatie in het kweken en vermarkten van de Fittonia kamerplant. Mede door het kwekersrecht op de Fittonia heeft Schoenmakers een unieke positie in de markt gecreëerd.

De specialisatie heeft ertoe geleid dat Schoenmakers nu de enige leverancier in Nederland is en de enige Fittonia veredelaar in heel Europa. In de loop der jaren zijn er al meer dan 100 nieuwe soorten veredeld met variëteiten die beter houdbaar zijn en een hogere kleurintensiteit hebben.

Ondanks de grote variëteit aan (hoogwaardige) Fittonia’s zoekt schoenmakers continu naar methodes om het kweek- (en veredelings)proces efficiënter uit te voeren zonder daarbij de kwaliteit van de plant uit het oog te verliezen. Oplossingsrichtingen worden bijvoorbeeld gevonden in de automatisering van de productie en het verbeteren van de plant activiteit (aan de hand van water, licht, voeding, CO2 en temperatuur).

Contactgegevens


Haaren
Tel:
Contactpersoon:

http://www.fittonia.nl/