Login

Géén lid van het Biotech Systems Platform?
Klik hier voor meer informatie.
  Terug naar overzicht

Special Plant Zundert kweekt verschillende soorten visueel aantrekkelijke besdragende sier­struikjes. Het bedrijf is een modern geautomatiseerd bedrijf, dat de export en verkoopproces van hun producten in eigen hand heeft. In de keuze van het assortiment richt Special Plant Zundert zich op planten die een toegevoegde waarde hebben. In samenwerking met een leverancier van aroma’s is er een nieuw concept, een geurlijn, ontwikkeld. Special Plant Zundert doet hiervoor zelf de veredeling.

Daarnaast is het voor het bedrijf van belang of de planten een goede mogelijkheid voor recycling bieden. Zo vindt er oliewinning plaats uit de restbladeren.

Special Plant Zundert creëert een optimale gewasomgeving waarin planten gedijen. Het bedrijf heeft een ketenbrede introductie van een nieuw product, de Cloudberry, gerealiseerd. Het succes is mede te danken aan het feit dat zowel het uitgangsmateriaal als de vermeerdering van de Cloudberries in eigen hand wordt gehouden. Daarmee wordt het risico op aantasting van de planten door schimmels, virussen of bacteriën sterk gereduceerd. Special Plant is gespecialiseerd in de volgende soorten: Calocephalus brownii, Gaultheria procumbens, Hebe in soorten en Skimmia reevesiana.


Producten en diensten van Special Plant Zundert

  • Research & Development
  • Productontwikkeling
  • Agrotech ontwikkeling

Projecten van Special Plant Zundert

logo special plants2

Contactgegevens

Gaardsebaan 11C
Zundert
Tel: 076 5972934
Contactpersoon: Johan Jansen
info@specialplantzundert.nl
http://www.specialplantzundert.nl