Login

Géén lid van het Biotech Systems Platform?
Klik hier voor meer informatie.
  Terug naar overzicht 4 August 2016

Op 20 april heeft de BSP-bijeenkomst plaatsgevonden in het NH Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Tijdens deze bijeenkomst is een update van de activiteiten van het BSP-platform gegeven. Vervolgens heeft Chematronics een inleiding gegeven in de wereld van ecosystemen. Hierna is een update gegeven over de meest recente BSP clusters Blooming Business en Biomedische Materialen.


Jos Corver, CTO van RheaVita, heeft een presentatie gegeven over continu vriesdrogen. RheaVita ontwikkelt concepten en realisaties van hightech productiemiddelen voor de farmaceutische industrie. Het gaat hier nadrukkelijk om apparatuur ten behoeve van de zogenaamde primary packaging, ook wel secundary manufacturing genoemd.


De presentatie over de activiteiten van OOC-Manufacturing is verzorgd door Peter van Stiphout, CEO van Bionchip Technologies en voorzitter van OOC-Manufacturing. Organ-On-a-Chip Manufacturing (OOC-Manufacuturing) is een samenwerkingscluster waarmee een gezamenlijke invulling gegeven wordt aan de kennis en kunde die nodig is voor het maken van Organ-On-a-Chip toepassingen.

Nadat er uitgebreid genetwerkt is tussen de leden, is de Materials 2016 beurs bezocht. Dit is het grootste trefpunt voor professionals die betrokken zijn bij de keuze, het ontwerpen, het toepassen en (na)bewerken van materialen.