Login

Géén lid van het Biotech Systems Platform?
Klik hier voor meer informatie.
  Terug naar overzicht 11 November 2013

Uit bijna duizend inzendingen voor de Accenture Innovation Awards steken zes startups uit de Health en Public Services-categorie er bovenuit.


Delphi Screener

Een vrouwvriendelijke zelftest voor baarmoederhalskanker, dat is geen overbodige luxe. Met Delphi Screener kunnen vrouwen zichzelf thuis testen op het HPV-virus, comfortabel en pijnloos. 

Pharmafilter
Pharmafilter is een systeem dat afvalwater uit zorginstellingen reinigt. Ziekenhuisafval bevat de nodige medicijnresten en dat moet gefilterd worden, zodat er minder in het afvalwater terechtkomt. Verpleegkundigen en transportpersoneel kunnen zo sneller, veiliger en hygiënischer werken.

WheelDrive
De WheelDrive van Indes en Handicare is een opzetstuk voor bijna elke rolstoel die patiënten met de hand moeten aandrijven. Op elk wiel komen twee extra 'hoepels', die het vooruit bewegen een stuk eenvoudiger maken.

3MDR
Een post-traumatische stressstoornis (PTSS) komt veel voor bij soldaten die iets verschrikkelijks hebben meegemaakt. Nu kan PTSS op een nieuwe manier behandeld worden: door middel van virtual reality. Bekijk de methode in het filmpje.

OOG.VOOR.LEZEN
Om dyslexie te bestrijden en te behandelen ontwikkelde Oog voor lezen een nieuwe eyetrackingmethode waarbij binnen tien minuten geconstateerd kan worden hoe iemand precies leest. Met die data in handen kunnen werkgevers hun werknemers beter aan het werk helpen. En: no cure no pay!

Smart Highway
Ideeën over slimme snelwegen bestaan er al een tijdje. Maar de focus ligt daarin op de auto's. Designer Daan Roosegaarde sloeg met bouwbedrijf Heijmans de handen ineen en creëerde het concept voor de Smart Highway – een snelweg met verlichting en verkeersregels die zich aanpassen  aan de wegsituatie.