Login

Géén lid van het Biotech Systems Platform?
Klik hier voor meer informatie.

Life Science bedrijven maken steeds beter gebruik van software toepassingen die hun bedrijfsprocessen ondersteunen, waarbij deze bedrijven zich voornamelijk op research georiënteerde primaire processen richten. De software toepassingen die onder deze noemer vallen, worden LIMS (Laboratory Information Management System) genoemd.

SZIENZ ontwikkelt nieuwe generatie LIMS software die verder gaat dan de ondersteuning van de typische primaire processen zoals opslag en registratie van experimenten, protocollen en producten. De nieuwe generatie software bevat ook uitgebreide ondersteuning op het vlak van personeel, klanten, patenten, facturering, inkoop, projectmanagement, tijdregistratie, helpdesk en document opslag/beheer. Hierdoor is het niet meer nodig om meerdere applicaties aan te schaffen en hebben gebruikers binnen de organisatie te maken met 1 applicatie en dezelfde manier van werken.

Het verschil met soortgelijke generieke applicaties is dat de nieuwe SZIENZ applicatie ontworpen is door wetenschappers die jarenlang met LIMS applicaties hebben gewerkt. De applicatie bevat daardoor alleen die functionaliteit en die processen die ook echt nodig zijn. Overhead is er bijna niet, waardoor de eindgebruiker zich kan richten op zijn wetenschappelijke werkzaamheden.

De nieuwe SZIENZ applicatie wordt ontwikkeld en getest in samenwerking met BaseClear. BaseClear verschaft belangrijke kennis en expertise bij het finetunen van het ontwerp en geeft aan hoe primaire en secundaire processen nog beter geïntegreerd kunnen worden. Ook op het vlak van communicatie met Lab apparatuur, protocollen en de te verwachten dataexplosie wordt waardevolle kennis en expertise uitgewisseld.